Vrijblijvende Offerte
Home > Opties > Afwerking achterkant

Afwerking achterkant emblemen en badges

Er bestaan een aantal verschillende afwerkingen die je kunt gebruiken om je emblemen en badges vast te maken. Denk hierbij aan een strijklaag, opnaaier (vlieslaagje), een sticker of klittenband.

  • Opnaai patches bevatten een vlieslaagje, een stukje stof. Deze kan je met de naaimachine of handmatig met naald en draad vastmaken op de stof. Of als je zelf minder handig bent, dan kun je altijd nog de hulp van een naaiatelier inschakelen.
  • Geborduurde of geweven emblemen met klittenband zijn met name populair in de airsoft en beveiligingswereld. Het klittenband of velcro is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit of legergroen. En je kunt kiezen uit enkelzijdig klittenband (alleen de harde haakjeskant) of dubbelzijdige klittenband (harde en zachte kant). 
  • Een andere gemakkelijke oplossing om je emblemen te bevestigen, is een zelfklevende achterkant oftewel een stickerlaag. Superhandig en mocht de stickerlaag na een tijdje loslaten dan kun je het embleem ook nog vastnaaien. 
  • Emblemen of patches met een strijklaag, ook wel opstrijkpatches genoemd, strijk je het embleem op de kleding. De lijmlaag op de achterkant van je embleem zorgt met behulp van de strijkijzer en warmte dat je patch op de stof wordt bevestigd. Wanneer de lijmlaag niet wordt verhit dient het als extra versteviging. Je kunt hier lezen hoe je dat het beste kunt doen en wat je ervoor nodig hebt.