Veelgestelde vragen

Heb je vragen over emblemen, patches, badges en insignes? Stop dan maar met zoeken, hieronder vind je een hoop handige tips en weetjes en de meest gestelde vragen hebben we ook op een rijtje gezet om je door het oerwoud van mogelijkheden te helpen. Denk hierbij aan vragen over kleuren, het gebruik van letters, details, levertijden, prijzen, voorbeelden, welke bestanden je aan bij ons aan kunt leveren en ga zo nog maar even door. We zijn vast iets vergeten, dus mocht je niet kunnen vinden waar je naar op zoek bent, dan zijn we natuurlijk ook nog steeds gewoon bereikbaar via telefoon of mail.

 Emblemen Kleuren Breedte per letter Bestandstype
Geborduurd
 • Standaard in 9 kleuren 
 • Uitbreiding tot 12 kleuren mogelijk tegen geringe meerprijs.
Om een goed leesbare letter te borduren, is de min. breedte per letter 3.5 à 4 mm.

Werkbaar vanaf ieder bestandstype.

Geweven
 • Standaard in 6 kleuren 
 • Uitbreiding tot 12 kleuren mogelijk tegen geringe meerprijs.

Om een goed leesbare letter te weven, is de min. breedte per letter 3.5 à 4 mm.

Alleen werkbaar vanaf een goed bestand, bij voorkeur een pdf.
PVC patches
 • Aantal kleuren is afhankelijk van het ontwerp en de opbouw van de lagen.
Het aantal letters is afhankelijk van het ontwerp, vraag ons gerust om advies. Alleen werkbaar vanaf een goed bestand, bij voorkeur een pdf.
Combi
 • Onbeperkte kleurkeuzes
Bijna geen beperkingen, vraag ons gerust om advies bij twijfel. Alleen werkbaar vanaf een goed bestand, bij voorkeur een pdf.
Groot
 • Standaard in 9 kleuren 
 • Uitbreiding tot 12 kleuren mogelijk tegen geringe meerprijs.

Min. breedte per letter 3.5 à 4 mm. 

Werkbaar vanaf ieder bestandstype.

Labels
 • Standaard in 6 kleuren 
 • Uitbreiding tot 12 kleuren mogelijk tegen meerprijs.
Om een goed leesbare letter te borduren, is de min. breedte per letter 1.5 à 2 mm. Alleen werkbaar vanaf een goed bestand, bij voorkeur een pdf.
Badstof
 • Verkrijgbaar in  25 kleuren.
Om een goed leesbare letter te borduren, is de min. breedte per letter 1 cm.

Werkbaar vanaf ieder bestandstype.

Vilt
 • Verkrijgbaar in 25 kleuren.
N.vt.

Werkbaar vanaf ieder bestandstype.


In deze strijkinstructies staat beschreven hoe je strijkemblemen het beste kunt bevestigen. Houd er rekening mee dat op bepaalde stoffen zoals fleece, badstof en leder geen strijklaag kunt bevestigen. En ook op PVC patches kan geen strijklaag omdat het rubber dan smelt.

Geborduurde emblemen worden d.m.v. steken op stof bevestigd, er zijn diverse borduursteken die allemaal zorgen voor een andere uitstraling. Geborduurde emblemen hebben een duurzame uitstraling, er zit diepte en relief in en ze zijn stevig. Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Op een weefgetouw worden de draden gespannen. Logo's en afbeeldingen worden gemaakt door de draden op een bepaalde manier op te tillen of te laten vallen. Met deze techniek kun je emblemen maken met kleine details in het ontwerp. Het embleem is wat platter in vergelijking met de geborduurde emblemen. De combi emblemen hebben we in twee varianten, geweven en geborduurd. Dankzij de nieuwste technieken kunnen we op deze combi emblemen meer details/schaduwen/outlines en kleurverlopen maken. Onze combi emblemen zijn onze 'alles-kunners'. 

De prijs van geweven en geborduurde emblemen is hetzelfde, op de combi embleem zit, vanwege de kostbare techniek, een geringe meerprijs.

Onze voorkeur gaat uit naar een duidelijk ontwerp in jpg of pdf. In sommige gevallen kunnen we ook met een duidelijke tekening uit de spreekwoordelijke voeten, bij twijfel neem gerust contact met ons op.

Geen probleem! Als alleen de breedte bekend is, dan berekenen wij met hetzelfde gemak de hoogte voor je of andersom. 

Team Emblemen-Badges.nl heeft een kei van een tekenaar/ontwerper dus we kun je daarbij zeker bij helpen, stuur ons even een berichtje dan bekijken we de mogelijkheden. 

Of we een ontwerp met heel veel details mooi kunnen borduren, hangt o.a. af van het formaat. Wanneer het formaat niet groot genoeg is om te borduren dan maken we er een combi embleem of geweven embleem van, er is altijd wel een oplossing!

We garanderen dat we binnen 24 uur een offerte versturen maar in de praktijk is dat vaak al binnen enkele uren. Mocht je snel een antwoord nodig hebben dan kun je uiteraard ook altijd met ons bellen.

Om een goede offerte te kunnen maken, is een ontwerp, het formaat, de gewenste aantallen en de afwerking (opnaaiers, strijklaag, klittenband of stickerlaag) nodig. Aan de hand van die info maken we de uitgebreide offerte voor je. Wil je een indicatie van de prijzen omdat je ontwerp nog niet klaar is, neem dan alvast een kijkje op onze prijspagina.

Te grote bestanden kun je inderdaad niet uploaden via het offerteformulier. Je kunt twee dingen doen, een mailtje sturen naar info@emblemen-badges.nl of het offerteformulier invullen. Bij de laatste optie zien wij dat er geen bijlage bij zit en vragen wij die alsnog te mailen dan komt het ook goed!

Wij kunnen een reeds gemaakt embleem toesturen zodat je de kwaliteit zelf kunt beoordelen, dat kan via dit formulier.

Wanneer je de opdracht bij ons plaatst, gaan wij van start met het maken van de sample. Deze sturen we je digitaal toe zodat je zelf kunt beoordelen of deze naar wens is. Kleine wijzigingen in bv. kleur kunnen we dan nog doorvoeren en wanneer je helemaal tevreden bent, dan gaan we van start met het maken van alle andere emblemen.

De levertijden voor geborduurde, geweven en combi emblemen zijn 2 a 3 weken. Voor PVC patches, speldjes en pins is de levertijd ca 4 weken, afhankelijk van het bestelmoment. Ook hebben we spoedleveringen dus mocht je haast hebben, neem dan contact met ons op.

Zodra je bestelling klaar is voor verzending ontvang je daarover een mailtje met de betreffende informatie.

Jazeker, je emblemen kunnen ook worden afgehaald. Geef het tijdig aan en dan ontvang je een berichtje wanneer de emblemen klaar liggen om opgehaald te worden.

Wij verzenden de emblemen ook naar het buitenland, geef het aan ons door en dan zorgen wij dat ze op het juiste adres geleverd worden.

Wij bewaren alles ;-) dus stuur ons even een mailtje met de naam/contactpersoon van de eerder bestelling en de verdere info die je nog wel hebt (oude factuur, foto van het ontwerp wat dan ook) en dan doen wij de rest!

Wanneer de veelgestelde vragen geen antwoord op je vraag geven, kun je contact met ons opnemem via e-mail of telefoon :-)


Wederverkoop Emblemen-badges.nl

Werk je in de kledingbranche en heb je behoefte aan een betrouwbare partner voor emblemen en badges? Dan kun je wellicht wederverkoper worden van onze producten. Klik hier voor meer informatie.